De 19-jarige Carl leidt met zijn adoptieouders een rustig leven op het Deense platteland, die verwachten dat hij op een dag de familieboerderij zal overnemen en hun tradities zal voortzetten. Carl begint echter steeds meer te voelen voor een andere manier van leven in zijn geboorteland Zuid-Korea…
De 19-jarige Carl leidt met zijn adoptieouders een rustig leven op het Deense platteland, die verwachten dat hij op een dag de familieboerderij zal overnemen en hun tradities zal voortzetten. Carl begint echter steeds meer te voelen voor een andere manier van leven in zijn geboorteland Zuid-Korea. De dag dat hij een keuze zal moeten maken nadert snel …
Het ritme van de film, de zorgvuldig gebruikte muziek, de lange, statische shots en rustgevende composities en de prachtige subtiele acteerprestaties van hoofdrolspelers Cornelius Won Riedel-Clausen (Carl), Bodil Jørgensen (moeder Karen) en Bjarne Henriksen (vader Hans) – alles draagt bij aan een gevoel van nostalgie, een gevoel van verlangen naar iets dat er was maar dat je nog niet kent. De manier waarop regisseur Malene Choi, zelf geboren in Zuid-Korea, het verhaal en haar personages tot leven brengt, maakt dat je langzaam maar onontkoombaar in dat gevoel wordt getrokken. Zelfs wanneer je zelf niet weet hoe het is om tussen twee culturen te leven en je nergens helemaal thuis te voelen.
“Er valt geen overbodig woord in dit ingetogen verhaal over een adolescent op de rand van volwassenwording. De identiteitscrisis die daarmee gepaard gaat, wordt gecompliceerd door zijn Zuid-Koreaanse afkomst en de verwachtingen van zijn Deense ouders.” (de Filmkrant)
“The Quiet Migration’ behandelt op subtiele wijze vragen rondom adoptie, identiteit en racisme.” (de Volkskrant)
“In ‘The Quiet Migration’ begint ‘boerenzoon’ Carl langzaam te twijfelen, waar kan hij aarden?” (Het Parool)
“The Quiet Migration is in beeld prachtig. Het verhaal zelf is traag, daagt soms uit en is grotendeels somber door de vertoonde eenzaamheid. Je eigen identiteit ontwikkelen is geen vanzelfsprekendheid.”(De Protagonisten)
Deze week werd bekend dat Loek Dijkman op vrijdag 1 november jl. is overleden. Loek Dijkman was directeur van Topa, een verpakkingsbedrijf in Voorhout. Achter in de Grevelingenstraat had hij het kantoorgebouw van de stichting ARTOPA waar nog ruimte over was. Daarin konden verenigingen en partikulieren ruimte gebruiken voor een luttel bedrag. Er was zelfs […]
In het Leidsch Dagblad van vrijdag 10 oktober jl. stond bovenstaand artikel van correspondent Ed Olivier dat de bewoners van Lisse en (verre) omstreken zou moeten verontrusten. Want de plannen van de gemeente Lisse met Floralis zijn bedreigend voor het culturele leven van de Bollenstreek. “Gevolgen voor Filmhuis Lisse en theater Florlais onzeker bij een […]
De titel van de film die we draaien voor de start van het Leiden International Film Festival (LIFF) is nu bekend! Al voor de achtste keer werkt het Filmhuis Lisse samen met de programmeur van het Leiden International Film Festival. Dankzij het LIFF kunnen wij een pre-première vertonen van films die pas in in de […]