Op een eilandje in de Stille Zuidzee komen verliefde harten in opstand tegen oude gebruiken, waardoor spanningen hoog oplopen. Betoverend gefotografeerd drama over de noodzaak van verandering en het verlangen de keten van geweld te doorbreken. Naar een ware gebeurtenis, met verve gespeeld door de plaatselijke bevolking.
“Door vast te houden aan onze tradities hebben we het kolonialisme, het christendom en het geld kunnen weerstaan”, zo peinst een wereldwijs stamhoofd op het tropische eilandje Tanna. Maar nu lijkt de traditie toch niet meer te voldoen. Om een gewelddadig conflict te bezweren, is het meisje Wawa uitgehuwelijkt aan een naburige stam, waardoor ze niet kan trouwen met de jongen van wie ze houdt. Het verliefde stel weigert zich naar dit gebruik te schikken en loopt weg, met ingrijpende gevolgen.
Indrukwekkende beelden van een paradijselijk oerwoud en de helse krater van een werkende vulkaan vormen de achtergrond voor dit drama over een verboden liefde. Het is de eerste speelfilm van documentairemakers Butler en Dean. Ze woonden zeven maanden bij een van de stammen op Tanna die de traditionele levenswijze bewust hooghouden. Samen met hen ontwikkelden ze het scenario, dat gebaseerd is op een gebeurtenis uit 1987 en nog een onverwachte verwijzing naar het Britse koninklijk huis bevat.
“Een roerende ode aan de kracht van de liefde, waarbij menige toeschouwer tranen van droefheid en vreugde zal laten” (Variety)
“De cameravoering van deze film heeft de prijs voor beste cinematografie gewonnen op het Filmfestival van Venetië. De film brengt het bekende verhaal van een verboden liefde met een glanzende vitaliteit” (Guardian)
Deze week werd bekend dat Loek Dijkman op vrijdag 1 november jl. is overleden. Loek Dijkman was directeur van Topa, een verpakkingsbedrijf in Voorhout. Achter in de Grevelingenstraat had hij het kantoorgebouw van de stichting ARTOPA waar nog ruimte over was. Daarin konden verenigingen en partikulieren ruimte gebruiken voor een luttel bedrag. Er was zelfs […]
In het Leidsch Dagblad van vrijdag 10 oktober jl. stond bovenstaand artikel van correspondent Ed Olivier dat de bewoners van Lisse en (verre) omstreken zou moeten verontrusten. Want de plannen van de gemeente Lisse met Floralis zijn bedreigend voor het culturele leven van de Bollenstreek. “Gevolgen voor Filmhuis Lisse en theater Florlais onzeker bij een […]
De titel van de film die we draaien voor de start van het Leiden International Film Festival (LIFF) is nu bekend! Al voor de achtste keer werkt het Filmhuis Lisse samen met de programmeur van het Leiden International Film Festival. Dankzij het LIFF kunnen wij een pre-première vertonen van films die pas in in de […]