Rolf en Renata reisden met hun gezin over de hele wereld om te spreken met stamhoofden en oude wijzen van oude culturen. Dit alles legden ze vast op film waaruit deze indrukwekkende documentaire is ontstaan. De grote verrassing in de filmtheaters!
Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een Indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.
DOWN to EARTH voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.
De film is hard op weg om de meest bezochte documentaire ooit te worden in Nederland. De magische grens van 100.000 bezoekers komt in zicht, wat echt uitzonderlijk is. Veel bezoekers willen de film meerdere keren zien. Winnaar van de publieksprijs op het Spirit Film Festival.
Regisseur Rolf Winters:
“De reacties en toestroom van het publiek zijn overweldigend. Het succesverhaal van DOWN to EARTH onderstreept alleen maar de boodschap van de film: “We don’t need a position of power or a lot of money to make it happen.” Dit is de ‘people powered change’ waar Nowaten over spreekt.”
“Deze film verandert mensen en leidt tot initiatieven die we vooraf nooit hadden kunnen bedenken.”
“Down to Earth is een wake up-call en een baken van hoop voor de wereld van morgen.”
Uitnodiging tot dialoog:
De film wordt op onorthodoxe wijze gelanceerd in de filmtheaters. Het verhaal nodigt uit tot dialoog en dat is wat de makers willen bewerkstelligen. Naast community-based screening events in samenwerking met bioscopen, wordt de film ook aangeboden in interactieve programma’s voor scholen, bedrijven en organisaties die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld en levensstijl.
Deze week werd bekend dat Loek Dijkman op vrijdag 1 november jl. is overleden. Loek Dijkman was directeur van Topa, een verpakkingsbedrijf in Voorhout. Achter in de Grevelingenstraat had hij het kantoorgebouw van de stichting ARTOPA waar nog ruimte over was. Daarin konden verenigingen en partikulieren ruimte gebruiken voor een luttel bedrag. Er was zelfs […]
In het Leidsch Dagblad van vrijdag 10 oktober jl. stond bovenstaand artikel van correspondent Ed Olivier dat de bewoners van Lisse en (verre) omstreken zou moeten verontrusten. Want de plannen van de gemeente Lisse met Floralis zijn bedreigend voor het culturele leven van de Bollenstreek. “Gevolgen voor Filmhuis Lisse en theater Florlais onzeker bij een […]
De titel van de film die we draaien voor de start van het Leiden International Film Festival (LIFF) is nu bekend! Al voor de achtste keer werkt het Filmhuis Lisse samen met de programmeur van het Leiden International Film Festival. Dankzij het LIFF kunnen wij een pre-première vertonen van films die pas in in de […]