Sæur sourire is het meeslepende verhaal van een fascinerend historisch personage, Jeannine, een Belgisch meisje dat in 1961 uitgroeide tot een wereldster door als kloosterzuster de hit ‘Dominique’ te schrijven en te zingen.
Als kind voelt ze zich onbegrepen. Vooral door haar moeder, met wie ze voortdurend in de clinch ligt. Een koele vrouw die haar dochter niet aanvoelt en haar niet de warmte kan geven die een kind nodig heeft. Het gelukkigst is Jeannine op het voetbalveld of zingend met haar gitaar. Ze hecht zich aan Annie, maar wanneer deze laatste meer toenadering zoekt, vlucht ze. Ook een prille liefdesaffaire smoort ze direct in de kiem, tot verdriet van haar moeder, die haar het liefst gelukkig getrouwd ziet. Ze wil zich aan niemand binden, maar is tegelijkertijd op zoek naar geborgenheid. Wanneer de situatie thuis onhoudbaar wordt, ziet ze haar intrede in een klooster als enige uitweg. Ze componeert er het liedje ‘Dominique’ en wordt door de kerk gebruikt om haar tanende imago te verjongen. Met haar artiestennaam Sæur Sourire beklimt ze de hitlijsten en wordt ze op handen gedragen. Het liedje wordt een wereldhit en ze laat Elvis en The Beatles achter zich. Gesterkt door het succes, laat ze het kloosterleven achter zich en waagt haar kans…
Sæur Sourire dong dit jaar mee naar de Oscar voor Beste Buitenlandse film en werd verslagen door de Japanse film Departures, die wij eveneens vertonen.
“Drijvende kracht van het biografische drama is hoofdrolspeelster Cécile de France (…) de Waalse actrice heeft zich erin vastgebeten; ze deinst niet terug voor Deckers’ lelijke kanten, en maakt haar tot een fascinerende antiheldin.” (Volkskrant)
“Voor de voortreffelijke hoofdrolspeelster Cécile de France was het geen gemakkelijke opgave om van Jeannine Deckers een sympathiek personage te maken.” (AD)
Deze week werd bekend dat Loek Dijkman op vrijdag 1 november jl. is overleden. Loek Dijkman was directeur van Topa, een verpakkingsbedrijf in Voorhout. Achter in de Grevelingenstraat had hij het kantoorgebouw van de stichting ARTOPA waar nog ruimte over was. Daarin konden verenigingen en partikulieren ruimte gebruiken voor een luttel bedrag. Er was zelfs […]
In het Leidsch Dagblad van vrijdag 10 oktober jl. stond bovenstaand artikel van correspondent Ed Olivier dat de bewoners van Lisse en (verre) omstreken zou moeten verontrusten. Want de plannen van de gemeente Lisse met Floralis zijn bedreigend voor het culturele leven van de Bollenstreek. “Gevolgen voor Filmhuis Lisse en theater Florlais onzeker bij een […]
De titel van de film die we draaien voor de start van het Leiden International Film Festival (LIFF) is nu bekend! Al voor de achtste keer werkt het Filmhuis Lisse samen met de programmeur van het Leiden International Film Festival. Dankzij het LIFF kunnen wij een pre-première vertonen van films die pas in in de […]